divendres, 16 de març del 2012

TREBALLEM AMB UN ROBOT

Tots els nens i nenes del Cicle Inicial durant el mes de març a les classes de castellà hem treballat amb un robot que ens ha deixat el Consorci d'Educació.

Cada classe ha fet una votació per triar el nom que li posaríem. El resultat ha estat:
1r A: Max
1r B: Roli
2n A: Wally
2n B: XT-20.000

Aviat vam veure que no sabia fer res, per aconseguir que es mogués havíem de programar-lo a l'ordinador i passar el programa al microprocessador del robot.

Entre tots hem decidit què volíem fer i com fer-ho.

Per programar hem hagut de prendre un seguit de decisions: què havia de fer el robot, com saber quantes rotacions havia de fer o quant temps per havia de passar per recórrer una distància en concret, com s'havia de moure per arribar a la classe del costat, com evitar que xoqués contra una paret...

Les distàncies les hem mesurat en rajoles del terra. Si per recórrer 4 rajoles havia de fer 10 rotacions com podíem calcular quantes rotacions havia de fer per recórrer 17 rajoles...

Ha estat un treball molt interessant, hem hagut de pensar perquè féiem cada cosa.

Tots hem estat molt contents perquè hem aconseguit tot el que ens hem proposat, encara que no sempre ho hem fet a la primera.

A l'àlbum del 2n trimestre trobareu els programes amb els que hem superat els nostres reptes, però si no els expliquem als pares no entendran res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada